Kieku Oy:lle FSSC 22000 sertifikaatti

Olemme saaneet Kieku Oy:n kananmunapakkaamolle kansainvälisen elintarviketurvallisuusstandardin FSSC (Food Safety System Certification) 22000. Sertifikaatti osoittaa, että yrityksellä on vahva elintarviketurvallisuusjärjestelmä, joka täyttää asiakkaiden ja kuluttajien vaatimukset ja että laatuun ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä asioita johdetaan järjestelmällisesti. Viennissä varsinkin edellytetään kansainvälisesti yhtenäistä laatujärjestelmää.

FSSC 22000 perustuu laajasti tunnustettuun elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmästandardiin ISO 22000, toimialan kannalta merkitykselliseen teknillisiin lisäosiin ja FSSC:n määrittelemiin lisävaatimuksiin. FSSC 22000 on GFSI:n (Global Food Safety Initiative) tunnustama ja suurimpien brändien ja vähittäismyyntiketjujen hyväksymä. FSSC 22000 -sertifiointi sopii kaikenkokoisille elintarvikeketjussa toimiville yrityksille. Tällaisia yrityksiä ovat mm. elintarvikkeiden ja juomien valmistajat, ainesten tai lisäaineiden valmistajat, rehujen ja lemmikkieläinten ruokien valmistajat sekä pakkausten valmistajat.  FSSC on laajentanut standardinsa kattamaan myös kuljettamisen, varastoimisen, vähittäiskaupan ja catering-palvelut. FSSC 22000 sertifioinnin on saanut jo 18000 organiasaatiota yli 140 maassa.

Laatujärjestelmän rakentamiseen sisältyi yhtenäisten toimintaohjeiden laatiminen pakkaamon koko henkilöstölle. Helmikuussa 2018 oli pakkaamon henkilöstölle koulutus, jolloin laatujärjestelmä otettiin käyttöön. Pakkaamon henkilöstö on sitoutunut hyvin ohjelmaan, vaikka se lisäsikin kirjauksia joka vaiheeseen saapuvan tavaran ja pakkausmateriaalien tarkastuksesta lähtien. Seurantaan kuuluvat mm. puhdistukset ja siivoukset, kunnossapito ja jätehuolto. Lokakuussa 2018 oli FSSC 22000 esiarviointi ja marrakuussa sertifiointiarviointi. Tammikuussa 2019 sertifikaatti tuli hyväksyttynä takaisin sertifiointilaitoksesta. Bureau Veritaksen elintarviketurvallisuussertifiointien tuotepäällikkö Matti Hukari luovutti sertifikaatin Kieku Oy:lle perjantaina 18.1.2019.

 

Kieku Oy:lle sertifikaatin luovutti Matti Hukari. Vastaanottamassa olivat toimitusjohtaja Juha Lehto ja laatupäällikkö Sarianne Lukkaroinen.

 

Comments are closed.