Kieku Oy:n mittava yhteiskanalahanke on sijoittumassa Säkylään

Säkylän kunta ja Kieku Oy ovat käyneet neuvotteluja yrityksen merkittävän kokoluokan yhteiskanalan sijoittumisesta Säkylään. Säkylän kunta on tarjonnut yhtiölle 27,6 hehtaarin maa-aluetta rakennushanketta varten.

Lopulliset investointipäätökset yhtiö ja sen omistajat tekevät myöhemmin, kun tarvittavat lupa- ym. prosessit ovat edenneet pidemmälle.

Vuonna 2007 perustetun Kiekun omistavat tuottajat itse, kaksitoista suomalaista munantuottaja perhettä. Suurista suomalaisista munanpakkaamoista Kieku on ainut, joka on kokonaan kotimaisessa omistuksessa.

Monilla kiekulaisten tiloilla munia on tuotettu jo useiden sukupolvien ajan. Tuottajiemme asenne ja vankka ammattitaito takaavat, että Kiekun pakkaamat munat ovat vastuullisesti tuotettuja, turvallisia ja terveellisiä, puhtaita luonnontuotteita. Munien tuotantoketjussa tärkeitä arvoja ovat kanojen ja ympäristön hyvinvointi.

Kieku on kuorellisen kananmunatuotannon edelläkävijä. Loimaalla sijaitseva pakkaamomme on Suomen nykyaikaisin. Pyrimme olemaan Pohjoismaiden tehokkain munanpakkaamo. Yhden päivän aikana kananmunia pakataan noin 900 000 kappaletta, mikä tarkoittaa vuodessa lähes 15 miljoonaa kiloa. Pakkaamolta munat matkaavat keskusliikkeiden kautta suomalaisten ruokapöytiin.

Kieku Oy:n toimitusjohtaja Juha Lehto toteaa, että neuvottelujen loppusuora eteni nopeasti, kun Säkylän kunta pystyi tarjoamaan yrityksen odotuksiin sopivan tontin ja luotettavan infran.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kertoo neuvottelujen edenneen koko ajan johdonmu-kaisesti ja hyvässä hengessä. Kunnanjohtaja toivottaa Kieku Oy:n tervetulleeksi Säkylään vahvistamaan osaamisellaan Säkylän vahvaa ja monipuolista biotalouden keskittymää.

Lisätietoja antavat:
Juha Lehto
Toimitusjohtaja
Kieku Oy
p. 044-321 7222

Teijo Mäenpää
Kunnanjohtaja
Säkylän kunta
p. 044-5171 012

Hanna Nieminen
Liiketoimintajohtaja
Säkylän kunta
p. 044-012 5863

Comments are closed.