kieku-ravintosisalto

KIEKUOPTIMA ON VERRATTOMAN TERVEELLINEN KANANMUNA

Kiekun kanat syövät Kiekun kaurapellavarehua ja munivat uusia Optima omega + D kananmunia, joissa on erinomainen ja paras ravitsemuksellinen koostumus.

Kiekun kliinisesti testatussa yhdessä Optima kananmunassa on:

+ 68 % rasvasta pehmeää (tyydyttymätöntä)
+ 23 % päivän kasviperäisen omega-3:n tarpeesta
+ 16 % päivän DHA- ja EPA- omega-3:n tarpeesta
+ 30 % päivän D-vitamiinin tarpeesta
+ 20 % vähemmän kolesterolia kuin peruskananmunassa
+ omega-6:n ja omega-3:n suhde optimaalinen (alle 4:1)
+ vain 80 kcal yhdessä munassa

kieku-rasvakoostumus

ENEMMÄN HYVÄÄ PEHMEÄÄ RASVAA

Kova tyydyttynyt rasva nostaa veren kolesteroli tasoa ja siten lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kananmunasta noin 9 % on rasvaa ja rasva on keltuaisessa. Kieku Optimassa kovan rasvan osuutta on pystytty vähentämään Kiekun omalla kaurapellavarehuruokinnalla. Pehmeän rasvan osuus kokonaisrasvasta on ravitsemussuositusten mukainen eli yli 67 %. Rasvan määrä (9 %) on ennallaan.

Kananmunan keltuaisessa on kolesterolia ja se on aiheuttanut keskustelua kananmunien syönnin rajoittamisesta henkilöillä, joilla on kohonnut kolesterolitaso. Kieku Optima kananmunissa myös kolesterolin määrä on pystytty vähentämään uuden ruokinnan avulla n. 20 %. Lisäksi tyydyttämättömän rasvan osuus ja runsas omega-3 rasvahappojen määrä vähentävät kananmunan kolesterolin vaikutuksia.

omega3-vrt

HYVÄ OMEGA-3 RASVAHAPPOJEN LÄHDE

Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä hyvinvointimme kannalta. Elimistömme ei kuitenkaan pysty niitä itse valmistamaan vaan ne on saatava ravinnosta. Omega-3 on tarpeellista mm. sydämelle ja verisuonille, hermoston kehitykselle ja aivoille, ihon suojaksi sekä solujen rakennusaineena.

Valitettavasti länsimaisessa ruokavaliossa omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhde on muuttunut epäedulliseksi terveydelle. Saamme ravinnostamme enemmän omega-6:tta kuin omega-3:a. Nopein ja tehokkain tapa muuttaa tätä suhdetta on lisätä ruokavalioon omega-3 rasvahappoja.

KiekuOptima kananmunassa on sekä kasviperäisiä että aktiivisia DHA-ja EPA – omega-3 rasvahappoja. Lisäksi omega-6/omega-3 suhde on optimaalinen 4:1.

muna-sydan

ENITEN D-VITAMIINIA

D-vitamiini huolehtii kehon puolustuksesta. D-vitamiinin puutteella on yhteys monien vakavien sairauksien kehittymisessä. D-vitamiinin tarvitaan luuston uudistumiseen ja sen lujuuteen, immuunijärjestelmän toimintaan, ihon, aivojen ja lihaksiston kunnon ylläpitoon sekä hormonitasapainon säätelyyn.

Auringonvalo on tärkein D-vitamiinin lähde, mutta talvella suomalaiset eivät saa tarpeeksi valoa D-vitamiinin tarpeen tyydyttämiseksi. D-vitamiinin saanti ravinnosta on niukkaa ja yli 60 %:lla suomalaisella esiintyy sen puutosta.

KiekuOptima kananmuna sisältää 30 % päivän D-vitamiinin tarpeesta.

kieku-vitamiinit-mineraalit

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA ELIMISTÖN KAIKKIIN TARPEISIIN

Kananmunassa on lähes kaikki tarpeelliset vitamiinit – paitsi C-vitamiini. Keltuaisessa on runsaasti rasvaliukoisia A, D, ja E-vitamiineja sekä laaja valikoima B-ryhmän vitamiineja. Kananmuna on myös erinomainen mineraalien lähde, joita tarvitaan erilaisiin elimistön rakenteisiin.

Jodi vaikuttaa kilpirauhashormonin tuotantoon
Fosfori vahvistaa luustoa
Sinkki edistää haavojen ja infektioiden paranemista
Seleeni toimii antioksidatiivisesti
Kalsium on tärkeä luuston muodostumiselle ja hermosolujen toiminnalle