Keitetyn kananmunan kypsentämiseen on useita keinoja riippuen makumieltymyksistä. Tässä ohjeessa on perusohjeet ja keittoajat löysäksi, pehmeäksi ja kovaksi keitetyille munille sekä uppomunille. Vinkki myös amerikkalaisittain kypsennettyihin muniin!
Paistettu kananmuna on aamiaisen ykkösherkku. Paistettu kananmuna voidaan paistaa molemmin puolin tai jättää kaunis keltuainen näkyviin paistamalla varovasti miedolla lämmöllä.
Munakokkeli on helppo valmistaa, kun malttaa sekoitella hiljalleen ja pitää lämpötila tarpeeksi miedolla. Munakokkeli sopii erinomaisesti osaksi kattavaa aamiaista.
Täytekakkupohja on helppo valmistaa muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta. Täytekakun täytteitä voi varioida rajattomasti oman maun mukaan.
Marengit ovat näyttävä juhlapöydän tarjottava ja kun lisäät joukkoon hieman marjajauhetta saat niihin myös kauniin värin.
Herkulliset letut maistuvat aamiaisella tai vain iltapäivän piristäjänä. Paistamisessa tarvitaan hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee kyllä!
Kreikkalainen munakas saa makua fetasta ja valkosipulista. Perunat tuovat munakkaaseen tuhtiutta ja salaatin kanssa tarjoiltuna kreikkalainen munakas on jo maittava lounas.
Kananmunavuoka tuo vaihtelua arkiruokiin. Heitä joukkoon tuoreita kasviksia, paista uunissa ja nauti tuoreen leivän kera!
Mustikkavaahtokarkit on helppo valmistaa itse ja makua voit varioida rajattomasti. Näihin vaahtokarkkeihin makua antaa jauhettu mustikka.
Puolukkasemifreddo valmistuu kotona helposti, eikä vaadi jäätelökonetta onnistuakseen. Kieku-kananmunat takaavat kuohkean ja raikkaan semifreddon. Puolukkasemifreddo tarjoillaan makean kinuskin kanssa.
Lohibriossien valmistus vie hieman aikaa, mutta palkitsee tekijän maullaan! Briossisiivut paahdetaan uunissa rapeaksi, samalla kypsyy siivujen keskelle aukkoon rikottu kananmuna. Maku täydentyy kylmäsavulohella ja rucolalla.
Uunissa kypsennetyssä juustokakussa maistuu tumma sokeri ja kaneli. Juustokakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä maku ja rakenne tiivistyy kakun jäähtyessä.
Kirpeä tyrni ja makea marenki ovat herkullinen makupari jälkiruoassa. Keltuaiset pehmentävät tyrnivanukkaan ja valkuaiset muodostavat marengin vaahdon.
Tämä vihersmoothie on oikea terveyspommi! Kananmunan kuoria ei kannata heittää pois, sillä ne ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti kalsiumia. Paahda kerralla suurempi määrä kuoria kuorijauheen raaka-aineeksi, saat terveellistä smoothien raaka-ainetta pitkäksi aikaa.
Kasvispuikot ovat rapeudellaan kasvisruokaa herkullisimmasta päästä. Lämmin yrttinen kananmunakastike maistuu kasvispuikkojen kastikkeena.
Italialainen juustokohokas valmistuu helposti uunissa. Ohjetta on helppo varioida eri juustojen ja kasvisten avulla. Nauti juustokohokas heti kypsennyksen jälkeen, sillä kohokas laskeutuu nopeasti.
Dippaa rapeat bataattiranskalaiset savupaprika- ja rakuunamajoneesiin. Itse valmistetun majoneesin maku on aivan eri tasolla kuin valmismajoneesit!
Itse valmistettu pasta palkitsee tekijän tuoreella maullaan. Salvian hieno maku korostuu siitä valmistetussa salviavoissa. Salviapasta viimeistellään herkullisella kananmunakaviaarilla.
Paprikakeitto säilyy lämpimänä taikinakuoren alla ja syödessä taikina antaa hyvän rapean lisän keittoon.
Punajuurella marinoidut kananmunat ovat herkullinen ja näyttävä lisä salaatissa. Rustiikkinen maalaissalaatti valmistuu syksyn paahdetuista juureksista.