Aamupala-bowl yrttimunavoilla

Aamupala-bowl yrttimunavoilla

Aamupala-bowlilla saat terveellisen ja helpon startin päivään. Jätä munan keltuainen vähän löysäksi kermaisemman munavoin saavuttamiseksi. Voit myös leikitellä erilaisilla yrteillä.

4:lle   |    Valmistusaika: 30 min
(laktoositon, ei sisällä pähkinää, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

 

150 g pekonisiivuja
250 g terttukirsikkatomaatteja
2 perunarieskaa
oliiviöljyä
2 avokadoa
½ kurkku
50 g pinaattia
50 g rucolaa

Munavoi
2 Kieku-kananmunaa
100 g huoneenlämpöistä voita (laktoositon)
½ dl hienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipuli, lehtipersilja)
suolaa

Keitä kananmunia kuusi minuuttia kiehuvassa vedessä kattilassa. Laita kananmunat kylmään veteen ja kuori. Lisää kananmunat kulhoon voin sekä yrttien kanssa ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.

Levitä pekonisiivut, kirsikkatomaatit ja perunarieskat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele oliiviöljyä tomaattien ja rieskojen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pekonit ovat kypsiä, tomaatit kevyesti paahtuneita ja rieskat rapeita. Pilko rieskat pienemmäksi.
Siivuta avokadot sekä kurkut. Laita kulhojen pohjalle pinaattia sekä rucolaa ja aseta loput raaka-aineet haluamallasi tavalla kulhoon. Tarjoile munavoin kera.

Comments are closed.