Eggs benedict munakasrulla

Eggs benedict munakasrulla

Brunssiklassikko eggs benedict taipuu myös munakasrullaksi. Voit tarjoilla rullan kokonaisena tarjottimella tai leikata annospaloiksi. Jos hollandaisekastike pääsee jäähtymään, se voi erottua. Vatkaa silloin joukkoon tilkka kuuma vettä, niin saat pelastettua kastikkeen.

4:lle   |    Valmistusaika: 45 min
(laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

5 Kieku-kananmunaa
5 dl täysmaitoa (laktoositon)
1½ dl vehnäjauhoja
rakuunan lehtiä
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

280 g pekonia viipaleina
250 g vihreää parsaa
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Hollandaisekastike
150 g voita (laktoositon)
3 Kieku-kananmunan keltuaista
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 tl cayennepippuria
½ rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa

Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita joukkoon maito, jauhot, rakuuna, suola ja pippuri. Kaada massa leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pekoniviipaleet toiselle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä munakas ja pekonit 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Poista parsoista puiset kannat ja halkaise pitkittäin. Paista pannulla rypsiöljyssä niin, että ne jäävät hieman napakoiksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä pekonit munakkaan päälle kauttaaltaan ja aseta parsat munakkaan keskelle. Rullaa munakas rullaksi.

Sulata voi juoksevaksi. Sekoita keltuaiset sekä vesi keskenään ja vatkaa kuohkeaksi vesihauteessa. Ota seos pois hauteesta ja vatkaa jäähtynyt voi ohuena nauhana massan joukkoon. Mausta sitruunamehulla, cayennepippurilla, ruohosipulilla ja suolalla. Tarjoile munakasrulla hollandaisekastikkeen kera.

Comments are closed.