Inkivääri-vihersmoothie

Inkivääri-vihersmoothie

Tämä vihersmoothie on oikea terveyspommi! Kananmunan kuoria ei kannata heittää pois, sillä ne ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti kalsiumia. Paahda kerralla suurempi määrä kuoria kuorijauheen raaka-aineeksi, saat terveellistä smoothien raaka-ainetta pitkäksi aikaa.

4:lle   |    Valmistusaika: 10 min + kuorijauheen valmistus 1 h

2 tl Kieku-kananmunankuoria jauhettuna
2 kpl avokadoa
2 kpl limen mehu
½ kpl kurkku
1 tl raastettua inkivääriä
muutama lehti tuoretta minttua
½ pnt tuoretta basilikaa
4 dl omenatuoremehua
1 rkl chia-siemeniä

Valmista ensin kananmunankuorijauhe. Huuhtele kuoret ja puhdista ylimääräiset valkuaiset pois. Keitä kananmunankuoria runsaassa vedessä 10 minuuttia. Valuta kuoret siivilässä ja laita uunin pellille kuivumaan. Kuivaa 100-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja jauha kuivat kuoret hienoksi jauheeksi esimerkiksi tehosekoittimen tai morttelin avulla.

Kuori avokado ja poista kivi. Lisää tehosekoittimeen avokado, puristettu limen mehu ja kurkku paloina. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää yrtit ja omenatuoremehu. Sekoita vihersmoothie tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää viimeiseksi joukkoon chia-siemenet.

Comments are closed.