Kreikkalainen munakas

Kreikkalainen munakas

Kreikkalainen munakas saa makua fetasta ja valkosipulista. Perunat tuovat munakkaaseen tuhtiutta ja salaatin kanssa tarjoiltuna kreikkalainen munakas on jo maittava lounas.

4:lle   |    Valmistusaika: 20 min

3 kpl kiinteää perunaa
1 kpl sipulia
2 rkl rypsiöljyä tai voita
3 valkosipulin kynttä
100 g fetajuustoa
6 Kieku-kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna

Kuori perunat ja sipuli ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Paista miedolla lämmöllä voissa, kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet ja murennettu fetajuusto. Riko munat kulhoon ja riko rakenne rikki, sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt. Käännä munakas lautasen tai kattilankannen avulla ja paista toiselta puolelta. Tarjoile kreikkalainen munakas raikkaan salaatin ja tuoreiden yrttien kera.

Comments are closed.