Lohibriossit kananmunalla

Lohibriossit kananmunalla

Lohibriossien valmistus vie hieman aikaa, mutta palkitsee tekijän maullaan! Briossisiivut paahdetaan uunissa rapeaksi, samalla kypsyy siivujen keskelle aukkoon rikottu kananmuna. Maku täydentyy kylmäsavulohella ja rucolalla.

4:lle   |    Valmistusaika: 3 h

Briossitaikina
200 g voita
2 dl maitoa
2 rkl kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
4 kpl Kieku-kananmunaa
11 dl vehnäjauhoa

Voiteluun
1 kpl Kieku-kananmunan keltuainen

Lisäksi
8 kpl Kieku-kananmunaa
ripaus suolaa
100 g kylmäsavulohta
ruohosipulia
½ pnt rucolaa

Ota voi lämpenemään huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää maitoon kuivahiiva, hunaja ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää kananmunat sekä puolet vehnäjauhoista ja vaivaa yleiskoneella. Lisää loput jauhot vähitellen joukkoon. Kun taikina on kimmoisaa ja tasaista, lisää pehmeä voi nokareina joukkoon. Vaivaa tasaiseksi.

Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Muotoile taikina leipävuokaan ja kohota noin 30 minuuttia. Voitele briossi keltuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Leikkaa briossi siivuiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ota muotilla pala pois leipien keskeltä ja riko aukkoon kananmuna. Paahda briossit 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia tai paista paistinpannulla haluttuun kananmunan kypsyyteen. Lisää kananmunaan ripaus suolaa. Siivuta kylmäsavulohi lämpimien briossien päälle ja lisää hienonnettu ruohosipuli. Viimeistele briossit rucolalla.

Comments are closed.