Marengit

Marengit

Marengit ovat näyttävä juhlapöydän tarjottava ja kun lisäät joukkoon hieman marjajauhetta saat niihin myös kauniin värin.

2 uunipellillistä marenkeja   |    Valmistusaika: 2 h

4 kpl Kieku-kananmunan valkuaista
200 g (2,3 dl) sokeria

(marjajauhetta tai elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Laita haluamasi muotoinen tylla pursotinpussiin ja lisää marenkimassa. Pursota haluamasi muotoisia marenkeja uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marengit 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

Halutessasi vaihtelevuutta marenkeihin, sävyä ja makua on helppo muuttaa erilaisilla marjoista kuivatuilla jauheilla, kuten mustikalla tai muutamalla tipalla elintarvikeväriä.

Comments are closed.