Paahdettu paprikakeitto taikinakuorella

Paahdettu paprikakeitto taikinakuorella

Paprikakeitto säilyy lämpimänä taikinakuoren alla ja syödessä taikina antaa hyvän rapean lisän keittoon.

4:lle   |    Valmistusaika: 1 h

4 kpl punaista paprikaa
4 kpl tomaattia
1 kpl punainen chili
4 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

1 kpl sipuli
2 rkl öljyä
1 tl savupaprikajauhetta
muutama oksa tuoretta timjamia
5 dl kasvislientä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl kermaa
50 g parmesaania

Taikinakuori
2,5 dl vehnäjauhoa
100 g voita
ripaus suolaa
1 kpl Kieku-kananmunan keltuainen

Voiteluun
1 kpl Kieku-kananmunan keltuainen

Halkaise paprikat, tomaatit ja chili. Kuori valkosipulinkynnet. Sivele kasvisten pintaan öljyä, mausta suolalla ja paahda kasviksia uunissa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kuutioi sipuli. Kuullota öljyssä kattilassa savupaprikajauhe ja sipulikuutiot. Kuori paahdetut paprikat ja lisää joukkoon valkosipulien ja chilin kanssa. Lisää tuore timjami, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia ja soseuta. Lisää kerma ja raastettu parmesaani. Sekoita paprikakeitto tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauho kylmien voinokareiden joukkoon yleiskoneella. Kun taikina on murumaista, lisää suola ja keltuainen. Vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin asettumaan hetkeksi ennen muotoilua. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa muotilla tai lautasta apuna käyttäen keittokulhon aukkoa hieman suurempia paloja. Valitse keittokulhoksi mahdollisimman kapeasuinen kulho, jotta taikinaympyrä on mahdollisimman pieni. Laita taikinaympyrät jäähtymään jääkaappiin ennen kulhon päälle asettamista, jotta ne säilyvät jämäkkänä ja ne on helppo voidella.

Laita paprikakeitto annoskulhoihin. Sivele keltuaisella taikinan tartuntapinta keittokulhoon ja aseta taikina keiton päälle. Voitele taikina keltuaisella ja paista paprikakeittoa 200-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.

Comments are closed.