Päärynä-kaurapaistos ja vaniljakastiketta

Päärynä-kaurapaistos ja vaniljakastiketta

Tämä päärynä-kaurapaistos on sisältä ihanan makea sekä pehmeä ja pinnalta rapea. Paistos on parhaimmillaan lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

4:lle   |    Valmistusaika: 50 min
(laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Vaniljakastike
1 Kieku-kananmuna
3 dl täysmaitoa (laktoositon)
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

4 päärynää
4 rkl vaahterasiirappia
2 tl kanelia
100 g voita (laktoositon)
2 dl kaura-ruishiutaleita
½ dl rouhittua cashewpähkinää
1 tl suolaa

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita maito, perunajauhot sekä sokeri hyvin joukkoon. Kuumenna seosta kattilassa niin, että se sakenee, muttei kiehu. Mausta kastike vaniljasokerilla ja jäähdytä.

Kuori päärynät ja poista niistä siemenkodat. Lohko päärynät, lado uunivuoan pohjalle ja sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia sekä kanelia. Ruskista voi kattilassa ja sekoita joukkoon kaura-ruishiutaleet, pähkinät sekä suola. Levitä seos päärynälohkojen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastike päärynä-kaurapaistoksen kanssa.

Comments are closed.