Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku hollantilaiseen tapaan on erittäin kuohkea ja rapeareunainen herkku. Perinteiseen tapaan se valmistetaan valurautapannulla, mutta voit käyttää mitä tahansa uuninkestävää pannua.

2:lle   |    Valmistusaika: 1 h
(laktoositon, ei sisällä pähkinää, ei sisällä soijaa)

 

100 g fenkolia
½ dl sokeria
3 rkl omenaviinietikkaa
3 Kieku-kananmunaa
2 dl täysmaitoa (laktoositon)
3 rkl voita (laktoositon)
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

Viimeistelyyn
100 g kylmäsavustettua lohta viipaleina
50 g creme fraichea (laktoositon)
½ sitruuna
tuoretta tilliä

Suikaloi fenkoli ohueksi ja laita kannelliseen rasiaan sokerin sekä etikan kanssa. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.

Laita valurautapannu 200-asteiseen uuniin. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi ja lisää vatkaten joukkoon maito sekä kaksi ruokalusikallista sulatettua voita. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, suola ja pippuri.

Ota kuuma pannu uunista ja lisää jäljelle jäänyt voi. Kun se on sulanut, kaada taikina pannulle ja siirrä pannu takaisin uuniin. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä ja kohonnut. Viimeistele pannukakku kylmäsavulohella ja sitruunamehulla maustetulla ranskankermalla. Koristele tillin oksilla.

Comments are closed.