• ISOTUVAN KANALA

  Kanalatunnukset: 2FI15066, 3FI15066 JA 2FI31260

  Isotuvan kanala Laitilan kylällä sijaitsee vanhalla sukutilalla, jossa kanoja on pidetty ”maailman sivu”. Isotuvan tilalla tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkaa kotimaisten, turvallisten ja terveellisten kananmunien tuotantoa ja vuoden 2012 jälkeen vielä uusin tuotantomenetelmin.

 • LEHTOSEN KANALA

  Kanalatunnukset: 3FI12784 JA 2FI12784

  Rouhialan tilalla on paljon kanoihin liittyvää toimintaa. Perheen yhteisen kodin lisäksi siellä sijaitsevat tilan tuotantorakennukset: siitoskanalat, hautomo, poikaskasvattamot ja munituskanalat sekä peltoviljelmät, jossa siipikarjan rehuvilja tuotetaan.  Tilan emokanat munivat siitosmunia, joista haudotaan untuvikkoja ja kasvatetaan kananuorikoiksi ja edelleen munituskanoiksi.

 • LIUHALAN KANALA

  Kanalatunnus: 3FI21584

  Humppilalainen toisen polven kanalan pitäjä Liuhalan tilalta muistelee, joskus hoitaneensa kanalaansa sellaisella intensiteetillä, että elämän muut asiat olivat unohtua. Tärkeä asia on isännälle kanala vieläkin, mutta vapaa-aika kuluu myös perheen, vaimon ja kahden pojan, parissa askarrellessa.

 • MAATALOUSYHTYMÄ YLI-ANTOLA

  Kanalatunnukset: 3FI15600 JA 2FI15600

  Uotilan tilalla isännöivät Yli-Antolan veljekset. Leinmäen kylässä sijaitseva tila on ollut vuodesta 1628 suvun hallussa ja nykyiset isännät mukaan lukien tilaa on hoitanut kolmetoista sukupolvea Yli-Antoloita. Kanoja on tilalla ollut aina, mutta vasta isäntäveljesten vanhemmat kehittivät kananmunista tilan pääelinkeinon. Vuonna 2002, sukupolvenvaihdos jälkeen, perustettin Maatalousyhtymä Yli-Antola.

 • PAVELAN KANALA

  Kanalatunnukset: 2FI15341

  Pavelan tilalla kanojen haudontaa, poikaskasvatusta ja munitusta harjoitetaan jo kolmannessa sukupolvessa.  Toiveena on nostaa suomalaisten kananmunan kulutus Meksikon ja Japanin tasolle. Tortillojen ja Tamagoyakien kotimaissa kun munia syödään jopa 350 kappaletta/henkilö vuodessa ja suomessa vastaavasti vain 160 kpl.

 • PIETILÄN KANALA

  Kanalatunnus: 3FI18759

  Pietilän tilan Kiekun kanamunat ovat varmasti tuoreita, sillä sukutilalta on Kiekun pakkaamolle vain 20 kilometrin matka. Pietilässä on harjoitettu maataloutta ja kotieläintuotantoa sukupolvien ajan. Tilalla on ollut niin hevosia kuin lehmiä sekä sikala. Broilerinkasvatus aloitettiin 1980-luvulla ja Suomen liittyessä Euroopan Unioniin syntyi ajatus ryhtyä tuottamaan kananmunia, elämän energiapakkauksia.

 • REINOSEN KANALA

  Kanalatunnus: 3FI12577

  Reinosen tilan isäntä on uusi tulokas Laitilan kanatalousympyröissä, jotka usein juontavat juurensa sukupolvien takaa. Yrittäjyyttä ei ole puuttunut Reinosenkaan suvusta. Kauramoottorien sijaan on vain tehty bisnestä bensakäyttöisillä vempeleillä. Reinoset ovat nimittäin pitäneet kahdessa sukupolvessa linja-autoliikennettä. Siihen rinnalle nykyinen isäntä sitten kehitti kananmunien tuotannon.

 • REKOLAN KANALA

  Kanalatunnus: 3FI14795

  Satomäen tilalla Asikaisissa Rekola isäntä viihtyy työssään jatkaessaan sukunsa perinnettä, sillä tilalla on tuotettu kananmunia jo vuodesta 1974. Perheeseen kuuluu vaimon ja kolmen täysi-ikäisen lapsen lisäksi rakastettu lemmikki, koiravanhus Retu. Vapaa-aika kuluu retkeillessä luonnossa joko maankamaralla tai joskus jopa ilmassa.

 • RETULAISEN (R.) KANALA

  Kanalatunnus: 3FI31684

  Niinijoella Retulaisen tilan isäntä on varma, että Kieku ”tarjoaa markkinoiden parhaat kananmunat” ja syystäkin. Retulaisen suvussa on aina ollut kanaloita ja kunnianhimoisen isännän tavoitteena on kestäväkehitys ja pyrkimys olla parhaiden kananmunantuottajien joukossa.

 • RETULAISEN (V-M.) KANALA

  Kanalatunnus: 2FI31671

  Puhtaitten kananmunien tuotanto sekä kanojen hyvät elinolosuhteet ovat Retulaisen tilalla kaksi tärkeitä toimintaa ja sen kehittämistä ohjaavaa tekijää. Oripäässä sijaitsevalla tilalla piti jo nykyisen yrittäjän isä kanalaa ja tulevaa isäntää perheineen miellytti ajatus työn jatkamisesta.

 • SEIKOLAN KANALA

  Kanalatunnus: 3FI15422

  Untamalan tilalla Laitilassa nykyisen isännän vanhemmat kehittivät kanalatalouden tilan päätuotantolinjaksi jo 1960-luvulla. Vanhempien työn jatkaminen oli kiinnostava vaihtoehto elämänuraksi ja lukion jälkeen tulevan isännän tie vei ensin maatalousalan kouluun ja sen jälkeen vielä opiskelemaan erityisesti siipikarjanhoitoa.

 • SIMULAN KANALA

  Kanalatunnukset: 2FI15464 JA 3FI15464

  Laitila on tunnetun kanapitäjän maineessa koko maassa ja Simulassakin on pidetty kanoja ainakin 1800-luvun lopulta asti. Kanataloudesta ryhdyttiin kehittämään pääelinkeinoa 1960-luvulla kun tilalla luovuttiin lehmistä. Simulan tilalla kanojen munittamisen ohella viljellään myös varhaisperunaa ja rehuviljaa, joka käytetään kanoille rehuksi.

 • TIKAN (J.) KANALA

  Kanalatunnus: 3FI34157

  ”Kiekun kananmunat ovat puhdas kotimainen laatutuote”, pohdiskelee Tikan kanalan isäntä. Isäntä on jo kolmannen polven kanalayrittäjä, joten hän tietää mistä puhuu. Vuonna 2004 isäntä valittiin jopa valtakunnallisella tasolla nuoreksi yrittäjäksi.

 • TIKAN (T.) KANALA

  Kanalatunnus: 3FI11743