YLI-ANTOLAN KANALA

Tiina, Kimmo, Oliver, Sanni ja Elias Yli-Antola
Alfred, Hugo, Tiina ja Juha Yli-Antola

Laitilalaisveljekset Juha ja Kimmo Yli-Antola haluavat olla mukana kehittämässä suomalaista kananmunakulttuuria. He iloitsevat munien kulutuksen noususta.

— Suomessa on tehty valtavasti töitä sen eteen, että suomalaiset saavat puhtaita ja laadukkaita munia. Missään muualla maailmassa ei pystytä tuottamaan kuluttajalle näin hyviä munia, Juha Yli-Antola uskoo.

— Kaupassa myytävä muna on luonnontuote, jota kukaan ei ole päässyt millään tavalla muokkaamaan. Se on siinä mielessä ainutlaatuinen.
Yli-Antolan veljekset edustavat jo 13. sukupolvea Uotilan tilalla, joka on ollut suvun hallussa vuodesta 1628. Leinmäen kylässä sijaitsevalla tilalla kanoja on pidetty aina, ja nyt sieltä löytyy niin monikerroslattiakanala, pienryhmähäkkikanala kuin perinteinen lattiakanalakin.
Veljekset toivovat, että nyt kun kananmuna on jo aikoja sitten vapautettu kolesterolin korottajan pahasta maineesta, puhuttaisiin enemmän sen terveysvaikutuksista: sisältäähän muna kaikkia ihmisen tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita c-vitamiinia lukuun ottamatta.

– Ei tarvitse käydä luontaistuotekaupassa, jos syö munia, Kimmo kiteyttää.
Veljekset perheineen toteuttavat ohjettaan joka päivä. Juhan urheilulliselle perheelle munat maistuvat muun muassa smoothien joukossa. Kimmon Tiina-vaimo leipoo paljon. Munista saa monia helppoja lapsiperheen herkkuja, kuten pannukakkua ja munakkaita, he muistuttavat.