PAVELAN KANALA

Jenni, Ida, Ilpo ja Lahja Pavela

Laitilan Padon kylässä Niemelän tilaa isännöivät Lahja ja Ilpo Pavela ovat munantuottajia jo kolmannessa polvessa. Musikaalisessa perheessä useampikin jäsen osaa laulaa kovaa ja korkealta.

— Ainoastaan isäntä ei, mitä nyt joskus rommimukin ääressä hiukan, kertoo Lahja, joka harrastaa kuorolaulua ja vetää lasten muskareita ja kuoroja. 
Paljon ääntä lähtee kukoistakin. Niillä on tärkeä tehtävä tilalla, jonka päätuotantoalana on haudonta ja kasvatuskanalatoiminta. Tämän vuoksi osassa tilan kanaloista on emokanoja, ja niiden seurana nuo laulavat kukot. Näiden kanaloiden munat eivät päädy Kiekun pakkaamolle, vaan hautomakoneeseen, jossa niistä kuoriutuu uusia tipuja.

— Tiput kasvatetaan omissa sekä yhteistyökumppaneiden kasvattamoissa munijoiksi toisille munantuottajille. Pakkaamolle kananmunat tuotetaan omissa osastoissaan vapaana lattialla. Tulevaisuudessa on tarkoitus panostaa lisää lattiatuotantoon, Pavelat kertovat.
He ovat Kieku Oy:n lisäksi osakkaina yrityksessä, joka toimittaa emountuvikot, joiden munista sitten aikanaan tipuja haudotaan.
Tilalla on kesästä 2006 lähtien tuotettu myös hunajaa.

— Tämä peilaa osaltaan meidän arvojamme tuottajina: pyrkimystä terveellisyyteen ja hyvinvointiin, Lahja ja Ilpo Pavela sanovat.