PIETILÄN KANALA

Sirpa, Tuomas, Lauri, Juho ja Simo Pietilä

— Tällä tilalla on tuotettu jo 500 vuoden ajan suomalaisille ruokaa. Sitä perinnettä me haluamme jatkaa ja samalla työllistää maaseudun asukkaita, Simo ja Sirpa Pietilä sanovat.
Loimaan Tammiaisissa sijaitseva tila on ollut Pietilän suvullakin jo melkein 300 vuotta. Strategiana on tuottaa munia vielä 100 vuoden kuluttua.

— Maailma muuttuu, joten itsekin täytyy muuttua. Iso yksikkö mahdollistaa investoinnit tehokkaaseen, ekologiseen tuotantoon, Simo Pietilä sanoo. 
Kaikessa toiminnassa pyritään ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

— Kun itse tuottaa rehuviljan, pystyy kiinnittämään huomiota sen laatuun. Lajikkeet valitaan niin, että ne ovat sekä luonnon että kanan kannalta hyviä. Pellot lannoitetaan kanaloissa syntyvällä lannalla. Näin saadaan hyvä ekologinen kierto ja pieni hiilijalanjälki. Oman viljan käytöllä saadaan myös minimoitua kuljetukset.

Pietilän tila on yksi Suomen isoimmista munantuotantoyksiköistä. Kuluttajille on tärkeää kanojen hyvinvointi, ja sitä se on myös tuottajalle: vain hyvinvoiva eläin tuottaa, Simo Pietilä sanoo.