REKOLAN KANALA

Jussi ja Seppo Rekola

— Tämä ei ole rakettitiedettä, mutta vaatii huolellisuutta ja päivittäistä huolenpitoa. Jo heti kanalaan astuessaan kuulee, jos siellä on jotain pielessä, vaikkei automatiikka olisikaan hälyttänyt, sanoo Seppo Rekola. Yli 40 vuoden kokemuksella hän tietää, miltä kanalassa kuulostaa, kun kaikki on kunnossa.

Maskun Askaisissa sijaitsevan tilan hankki Sepon isä ennen sotia. Pienimuotoista munantuotantoa oli alusta alkaen. Yhdeksi tilan pääelinkeinoksi se tuli 70-luvun alussa, kun isännyys siirtyi Sepolle.

Seppo ja Tuula Rekolan poika Jussi on ollut mukana tilanpidossa vuodesta 2007. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa maa- ja metsätaloustieteellisessä tiedekunnassa ja oli jonkin aikaa elintarviketeollisuusalalla töissä.

— Konttorityö ei kuitenkaan tuntunut omalta, vaan kotitila alkoi houkutella puoleensa, Jussi sanoo.

Rekolan kanat ruokitaan omalla ja naapureiden viljalla. Valkuaislisäksi kasvatetaan hernettä, lisäksi pelloilla kasvaa sokerijuurikasta ja öljykasveja.

Rekoloille on tärkeää, että Kieku on kokonaan kotimaisissa käsissä. He toivovat, että kauppa ja kuluttajat osaavat arvostaa kotimaista kananmunaa, joka tuotetaan tiukoilla laatukriteereillä.

— Munituskanojen lääkitseminen on meillä likipitäen mahdotonta, koska muniin ei saa jäädä antibioottijäämiä. Kanat on Suomessa pidettävä kunnossa hyvällä, huolellisella hoidolla.