Kaurainen marjapuuro

Buustia aamupuuroon kananmunasta! Kananmunasta saat lisää proteiinia puuroon ja nälkä pysyy loitolla pidempään. Kananmuna tuo marjapuuroon myös ihanan kuohkean rakenteen.

Yrttiomeletti valkosipuliherkkusienillä

Mausta omeletti tuoreilla yrteillä ja tarjoile valkosipulilla maustettujen herkkusienten ja rucolan kanssa. Omeletti on näyttävä, kun tarjoilet sen avonaisena.

Panzanella-salaatti uppomunalla

Uppomunalla rikastettu panzanella on täyttävä salaatti, joka sopii hyvin lounas- tai brunssiruoaksi.

Avokado-kananmunatartar paahdetulla leivällä

Avokado-kananmunatartar on helppo ja herkullinen täyte paahdetuille leiville.

Tartarpihvi ja kapris-yrttisalaatti

Tartarpihvi on helppo valmistaa puhtaasta suomalaisesta lihasta. Pihvin pinnalle lisätään herkullinen keltuainen ja lisukkeeksi mausteista salaattia.

Grillattuja kevätvihanneksia ja hollandaise-kastike

Sitruunamehulla viimeistelty täyteläinen hollandaise-kastike on mitä parhain lisuke kevyesti kypsennetyille kevään kasviksille.

Kiekulaiset kananmunat ja pikkelöity kurkkusalaatti

Kiekulaiset kananmunat yllättävät herkullisuudellaan! Rapea kuori ja mausteisen lihakerroksen sisältä löytyvä keitetty kananmuna ei jätä ketään nälkäiseksi. Pikkelöity kurkkusalaatti raikastaa kokonaisuuden.

Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizzan ydin on keskelle rikottu ja pizzan päällä paistunut kananmuna. Tuoreet täytteet lisätään paiston jälkeen. Tästä ei pizza parane!

Pinaattiraviolit

Pinaattiraviolien täytteessä on juustomoussen lisäksi kokonainen keltuainen, joka raviolin kypsyessä jää puolikypsäksi ja tuo täyteläisen lisän pasta-annokseen.

Kirkaslieminen kalakeitto tillimajoneesilla

Ruodoista keitetty kalaliemi on helppo kirkastaa valkuaisen avulla. Keltuaisesta valmistat herkullisen tillimajoneesin kalakeiton lisukkeeksi.

Rapea mustikka-granolapaistos ja tumma vaniljakastike

Mustikkapaistos saa uutta vivahdetta granolakuorrutteesta ja täyteläisestä tummasta vaniljakastikkeesta.

Marjaiset myslipatukat

Myslipatukat ovat erinomainen välipala ja helppo mukaan otettava eväs. Kananmuna pitää myslipatukan raaka-aineet koossa, jolloin myslipatukat eivät murene.

Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen sabayon-kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.