Kiekulaiset kananmunat ja pikkelöity kurkkusalaatti

Kiekulaiset kananmunat ja pikkelöity kurkkusalaatti

Kiekulaiset kananmunat yllättävät herkullisuudellaan! Rapea kuori ja mausteisen lihakerroksen sisältä löytyvä keitetty kananmuna ei jätä ketään nälkäiseksi. Pikkelöity kurkkusalaatti raikastaa kokonaisuuden.

4:lle   |    Valmistusaika: 45 min + tekeytyminen 2h    |    Vaikeusaste: Keskivaikea

maidoton, laktoositon, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä

Pikkelöity kurkkusalaatti
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
0,5 dl sinapinsiemeniä
2 kpl kurkkua
2 dl majoneesia
2 rkl sinappia
½ tl suolaa

8 kpl Kieku Kaura+Ruoho kanamunaa

Jauhelihamassa
600 g broilerin jauhelihaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl timjamia (kuivattu)
2 tl rakuunaa (kuivattu)
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta

Leivitys
1,5 dl vehnäjauhoa
3 kpl Kieku Kaura+Ruoho kananmunaa
3 dl pankojauhoa
2 tl suolaa

1 dl rypsiöljyä

Valmista ensin kurkkusalaatti. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa, lisää sinapinsiemenet ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä liemi. Siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi ja lisää pikkeliliemen joukkoon. Anna kurkkujen maustua liemessä vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Siivilöi kurkkusiivut pois liemestä. Lisää joukkoon majoneesi ja sinappi, mausta suolalla.

Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen, keltuaiset saavat jäädä myös hieman löysäksi. Laita kananmunat jäähtymään kylmään veteen ja valmista sillä aikaa jauhelihamassa sekoittamalla jauhelihamassan aineet keskenään tasaiseksi.

Kuori kananmunat. Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan ja pyöritä palloiksi. Painele lihapullat tasaiseksi levyksi ja laita kananmuna keskelle. Taittele jauhelihamassa kananmunan ympärille niin, että saat tasaisen pyörykän.

Leivitä pyörykät ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauho-suolaseoksessa. Paista pyörykät kypsiksi öljyssä paistinpannulla välillä käännellen. Tarjoile kiekulaiset kananmunat pikkelöidyn kurkkusalaatin kera.

Comments are closed.