Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizzan ydin on keskelle rikottu ja pizzan päällä paistunut kananmuna. Tuoreet täytteet lisätään paiston jälkeen. Tästä ei pizza parane!

4:lle   |    Valmistusaika: 1h    |    Vaikeusaste: Helppo

pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä

Pohja
3 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoa
2 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike
400 g tomaattimurskaa
1 dl tomaattipyreetä
½ kpl sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl ruohosipulia

Pinnalle
4 dl mozzarellaraastetta
4 kpl Kieku Kaura+Ruoho kananmunaa
1 kpl punasipulia
400g kylmäsavulohta
4 kpl retiisiä
4 dl ituja tai versoja
½ sitruunan mehu

Valmista pizzapohja sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, osa jauhoista ja suola. Alusta taikinaksi ja lisää oliiviöljy sekä loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin viisi minuuttia. Kohota taikinaa hieman.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kattilassa ja keitä kokoon noin puoleen määrästä.

Jaa taikina neljään osaan ja kauli tasaiseksi. Lisää tomaattikastike ja juustoraaste. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia ja lisää pizzan keskelle kananmuna. Paista pizzoja vielä hetki, niin että kananmuna on haluamasi kypsyinen. Lisää paiston jälkeen punasipulisiivut, kylmäsavulohi, retiisin siivut ja versot. Viimeistele kylmäsavulohipizzat sitruunanmehulla.

Comments are closed.