Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen sabayon-kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.

4:lle   |    Valmistusaika: 30 min    |    Vaikeusaste: Helppo
maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön

Sokeriliemi marjoille
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vettä
1 oksa rosmariinia

8 dl tuoreita marjoja (mansikkaa, herukkaa, vadelmaa, mustikkaa)

Inkiväärisabayon
4 kpl Kieku Kaura+Ruoho kananmunan keltuainen
1,5 dl erikoishienoa sokeria
1 dl kuohuviiniä
½ tl raastettua inkivääriä

Lisää kaikki sokeriliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi.

Pilko mansikat muutamaan osaan. Lisää kaikki marjat marinadiliemeen ja anna maustua vähintään tunti.

Sekoita kaikki sabayon-kastikkeen aineet keskenään teräsastiassa ja aseta astia vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike muodostaa kestävän vaahdon. Tarjoile sabayon-kastike heti rosmariiniliemessä marinoitujen marjojen kanssa.

Comments are closed.