Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon
Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen sabayon-kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.
4:lle | Valmistusaika: 30 min | Vaikeusaste: Helppo
maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön
Sokeriliemi marjoille
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vettä
1 oksa rosmariinia
8 dl tuoreita marjoja (mansikkaa, herukkaa, vadelmaa, mustikkaa)
Inkiväärisabayon
4 kpl Kieku Kaura+Ruoho kananmunan keltuainen
1,5 dl erikoishienoa sokeria
1 dl kuohuviiniä
½ tl raastettua inkivääriä
Lisää kaikki sokeriliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siivilöi.
Pilko mansikat muutamaan osaan. Lisää kaikki marjat marinadiliemeen ja anna maustua vähintään tunti.
Sekoita kaikki sabayon-kastikkeen aineet keskenään teräsastiassa ja aseta astia vesihauteeseen. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike muodostaa kestävän vaahdon. Tarjoile sabayon-kastike heti rosmariiniliemessä marinoitujen marjojen kanssa.
Comments are closed.