Tartarpihvi ja kapris-yrttisalaatti
Tartarpihvi on helppo valmistaa puhtaasta suomalaisesta lihasta. Pihvin pinnalle lisätään herkullinen keltuainen ja lisukkeeksi mausteista salaattia.
4:lle | Valmistusaika: 45 min | Vaikeusaste: Helppo
maidoton, laktoositon, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä
Tartar
300 g naudan tai riistan fileetä
1 rkl worcestershire-kastiketta
1 tl tabascoa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Dijon-vinegrette
0,5 dl punaviinietikka
2 rkl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1 dl kapriksia
½ ruukku tummaa tammenlehväsalaattia
tuoretta kirveliä
(versoja koristeeksi)
4 kpl Kieku Kaura+Ruoho kananmunan keltuaista
Puhdista liha kalvoista. Leikkaa veitsellä tai riivi haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon worchestershire-kastike, tabasco, suola ja mustapippuri. Anna maustua hetki.
Sekoita vinegreten ainekset keskenään ja lisää joukkoon kaprikset.
Revi salaatti ja kirveli pieneksi. Kokoa annos salaatista ja lihatartarista. Lisää tartarpihvin pinnalle kastikkeeksi kananmunan keltuainen ja pirskottele salaatin päälle dijon-vinegretteä. Koristele tartarpihvi halutessasi versoilla.
Comments are closed.