Kasvispuikot ja
yrttikananmuna­kastike

Kasvispuikot ovat rapeudellaan kasvisruokaa herkullisimmasta päästä. Lämmin yrttinen kananmunakastike maistuu kasvispuikkojen kastikkeena.
2 h
4:lle
Kasvispuikot

500 g porkkanaa
300 g jauhoista perunaa
1 kpl salottisipuli
1 dl linssejä(beluga)
muutama oksa tuoretta korianteria
2 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl mustapippuria
4 kpl Kieku-kananmunaa
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kermaa

Leivitys

1 dl vehnäjauhoja
2 kpl Kieku-kananmunaa
2 dl pankojauhoja
0,5 dl rypsiöljyä

Yrttikananmunakastike

6 kpl Kieku-kananmunaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl chililastuja
0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
muutama oksa tuoretta korianteria

Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Pilko pienemmiksi paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia, lisää huuhdellut linssit ja keitä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Valuta huolellisesti keitinvesi pois kasviksista. Soseuta kasvikset, lisää joukkoon hienonnettu salottisipuli, korianteri ja mausteet. Lisää kananmunat kasvissoseen joukkoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää perunajauhot ja kerma. Kaada seos pitkään voideltuun leivinpaperilla vuorattuun uuni- tai leipävuokaan. Lisää vettä uunipellille, johon laitat kasvisvuoan kypsymään. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa kasvisvuoasta pitkänomaisia puikkoja. Kasta kasvispuikot ensin vehnäjauhoon, tämän jälkeen kananmunaan ja lopuksi pankojauhoihin. Paista kasvispuikot rapeaksi öljyssä pannulla ja tarjoile yrttikananmunakastikkeen kanssa.

Keitä kananmunat kypsiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kun voi-jauhoseos kuohahtaa, lisää maitoa koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Hienonna keitetyt kananmunat. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnetut kananmunat, mausteet ja hienonnetut yrtit.