Tuotteet

Kiekun kananmunat ovat turvallisia

Kiekun kananmunien laadun takaa se, että koko tuotantoketjun voi tuotantotilalle asti jäljittää munan pinnassa olevan numero- ja kirjainyhdistelmästä muodostuvan leiman avulla.

Leiman ylärivi muodostaa kanalatunnuksen. Ensimmäinen numero ilmaisee tuotantotavan: 0 = luonnonmukainen tuotanto, 1 = ulkokanala, 2 = lattiakanala ja 3 = virikehäkkikanala. Seuraavana on maatunnus eli FI ja sen jälkeen kanalan yksilöivä tunnisteluku kuten esimerkiksi Pietilän Tila Oy:n 18759. Kanalatunnus 3FI18759 tarkoittaa siis Pietilän Tila Oy:n Suomessa tuottamia Kiekun viriketuotannon kanojen munia.

Leiman alarivi muodostaa pakkaamon- ja erätunnuksen. Kiekun munapakkaamo sijaitsee Loimaalla, siksi munaan leimataan LO. Pakkaamon koodi on FI194. Tämä koodi löytyy myös kananmunapakkausten etiketeistä.

Kiekun kananmunat ovat salmonellavapaita ja kananmunia voi huoletta syödä vaikka raakana.