Skip to main content

Reseptit

Oikea koko käyttötarkoituksen mukaan

Kieku auttaa asiakkaitaan oikean kananmunan käyttämiseen ruoanlaitossa ja leivonnassa. Valtaosa M-kokoisista kananmunista saadaan nuorista kanoista, jolloin keltuainen on kiinteämpi isompaan kananmunaan verrattaessa. M-kokoinen kananmuna on erinomainen valinta esimerkiksi paistettuihin ja keitettyihin muniin, jolloin keltuainen pysyy paremmin koossa. Se sopii hyvin myös lihatartarin päälle, uppomunaan ja leivonnaisiin, jossa keltuaiset erotellaan valkuaisista ennen käyttämistä.

L-koon kananmunat tulevat vanhemmista kanoista. Munien keltuainen rikkoutuu helpommin, joten ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi munakasmassoihin, pannukakkuihin ja kakkupohjiin. L-kokoisten munien keltuainen on vaaleampi kuin M-koon pienempien munien.

Tutustu tuotteisiin

Reseptit

Filter

Pinaattiraviolit

Pinaattiraviolien täytteessä on juustomoussen lisäksi kokonainen keltuainen, joka raviolin kypsyessä jää puolikypsäksi ja tuo täyteläisen lisän pasta-annokseen.

Tartarpihvi ja kapris-yrttisalaatti

Tartarpihvi on helppo valmistaa puhtaasta suomalaisesta lihasta. Pihvin pinnalle lisätään herkullinen keltuainen ja lisukkeeksi mausteista salaattia.

Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen sabayon-­kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.

Marjaiset myslipatukat

Myslipatukat ovat erinomainen välipala ja helppo mukaan otettava eväs. Kananmuna pitää myslipatukan raaka-aineet koossa, jolloin myslipatukat eivät murene.

Rapea mustikka-granolapaistos ja tumma vaniljakastike

Mustikkapaistos saa uutta vivahdetta granolakuorrutteesta ja täyteläisestä tummasta vaniljakastikkeesta.

Kirkaslieminen kalakeitto tillimajoneesilla

Ruodoista keitetty kalaliemi on helppo kirkastaa valkuaisen avulla. Keltuaisesta valmistat herkullisen tillimajoneesin kalakeiton lisukkeeksi.

Kylmäsavulohipizza

Kylmäsavulohipizzan ydin on keskelle rikottu ja pizzan päällä paistunut kananmuna. Tuoreet täytteet lisätään paiston jälkeen. Tästä ei pizza parane!

Kiekulaiset kananmunat ja pikkelöity kurkkusalaatti

Kiekulaiset kananmunat yllättävät herkullisuudellaan! Rapea kuori ja mausteisen lihakerroksen sisältä löytyvä keitetty kananmuna ei jätä ketään nälkäiseksi. Pikkelöity kurkkusalaatti raikastaa kokonaisuuden.

Grillattuja kevätvihanneksia ja hollandaise-kastike

Sitruunamehulla viimeistelty täyteläinen hollandaise-kastike on mitä parhain lisuke kevyesti kypsennetyille kevään kasviksille.

Avokado-kananmunatartar paahdetulla leivällä

Avokado-kananmunatartar on helppo ja herkullinen täyte paahdetuille leiville. Paahdetut pinjansiemenet tuovat rapeutta pehmeän täyteläiseen tartariin ja chili antaa pientä potkua kokonaisuuteen.

Panzanella-salaatti uppomunalla

Uppomunalla rikastettu panzanella on täyttävä salaatti, joka sopii hyvin lounas- tai brunssiruoaksi.

Yrttiomeletti valkosipuliherkkusienillä

Mausta omeletti tuoreilla yrteillä ja tarjoile valkosipulilla maustettujen herkkusienten ja rucolan kanssa. Omeletti on näyttävä, kun tarjoilet sen avonaisena.

Kaurainen marjapuuro

Buustia aamupuuroon kananmunasta! Kananmunasta saat lisää proteiinia puuroon ja nälkä pysyy loitolla pidempään. Kananmuna tuo marjapuuroon myös ihanan kuohkean rakenteen.

Maalaissalaatti punajuurimarinoiduilla kananmunilla

Punajuurella marinoidut kananmunat ovat herkullinen ja näyttävä lisä salaatissa. Rustiikkinen maalaissalaatti valmistuu syksyn paahdetuista juureksista.

Paahdettu paprikakeitto taikinakuorella

Paprikakeitto säilyy lämpimänä taikinakuoren alla ja syödessä taikina antaa hyvän rapean lisän keittoon.

Salviapasta

Itse valmistettu pasta palkitsee tekijän tuoreella maullaan. Salvian hieno maku korostuu siitä valmistetussa salviavoissa. Salviapasta viimeistellään herkullisella kananmunakaviaarilla.

Bataattiranskalaiset savupaprika- ja rakuunamajoneesilla

Dippaa rapeat bataattiranskalaiset savupaprika- ja rakuunamajoneesiin. Itse valmistetun majoneesin maku on aivan eri tasolla kuin valmismajoneesit!

Italialainen pinaatti-juustokohokas

Italialainen juustokohokas valmistuu helposti uunissa. Ohjetta on helppo varioida eri juustojen ja kasvisten avulla. Nauti juustokohokas heti kypsennyksen jälkeen, sillä kohokas laskeutuu nopeasti.

Kasvispuikot ja yrttikananmunakastike

Kasvispuikot ovat rapeudellaan kasvisruokaa herkullisimmasta päästä. Lämmin yrttinen kananmunakastike maistuu kasvispuikkojen kastikkeena.

Inkivääri-vihersmoothie

Tämä vihersmoothie on oikea terveyspommi! Kananmunan kuoria ei kannata heittää pois, sillä ne ovat terveellisiä ja sisältävät runsaasti kalsiumia. Paahda kerralla suurempi määrä kuoria kuorijauheen raaka-aineeksi, saat terveellistä smoothien raaka-ainetta pitkäksi aikaa.

Tyrnivanukas ja italialainen marenki

Kirpeä tyrni ja makea marenki ovat herkullinen makupari jälkiruoassa. Keltuaiset pehmentävät tyrnivanukkaan ja valkuaiset muodostavat marengin vaahdon.

Uunissa kypsennetty kaneli-juustokakku

Uunissa kypsennetyssä juustokakussa maistuu tumma sokeri ja kaneli. Juustokakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä maku ja rakenne tiivistyy kakun jäähtyessä.

Lohibriossit kananmunalla

Lohibriossien valmistus vie hieman aikaa, mutta palkitsee tekijän maullaan! Briossisiivut paahdetaan uunissa rapeaksi, samalla kypsyy siivujen keskelle aukkoon rikottu kananmuna. Maku täydentyy kylmäsavulohella ja rucolalla.

Puolukkasemifreddo

Puolukkasemifreddo valmistuu kotona helposti, eikä vaadi jäätelökonetta onnistuakseen. Kieku-kananmunat takaavat kuohkean ja raikkaan semifreddon. Puolukkasemifreddo tarjoillaan makean kinuskin kanssa.

Mustikkavaahtokarkit

Mustikkavaahtokarkit on helppo valmistaa itse ja makua voit varioida rajattomasti. Näihin vaahtokarkkeihin makua antaa jauhettu mustikka.

Kasvis-kananmunavuoka

Kananmunavuoka tuo vaihtelua arkiruokiin. Heitä joukkoon tuoreita kasviksia, paista uunissa ja nauti tuoreen leivän kera!

Kreikkalainen munakas

Kreikkalainen munakas saa makua fetasta ja valkosipulista. Perunat tuovat munakkaaseen tuhtiutta ja salaatin kanssa tarjoiltuna kreikkalainen munakas on jo maittava lounas.

Kiekun herkulliset letut

Herkulliset letut maistuvat aamiaisella tai vain iltapäivän piristäjänä. Paistamisessa tarvitaan hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee kyllä!

Marengit

Marengit ovat näyttävä juhlapöydän tarjottava ja kun lisäät joukkoon hieman marjajauhetta saat niihin myös kauniin värin.

Täytekakkupohja

Täytekakkupohja on helppo valmistaa muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta. Täytekakun täytteitä voi varioida rajattomasti oman maun mukaan.

Munakokkeli

Munakokkeli on helppo valmistaa, kun malttaa sekoitella hiljalleen ja pitää lämpötila tarpeeksi miedolla. Munakokkeli sopii erinomaisesti osaksi kattavaa aamiaista.

Paistetut munat

Paistettu kananmuna on aamiaisen ykkösherkku. Paistettu kananmuna voidaan paistaa molemmin puolin tai jättää kaunis keltuainen näkyviin paistamalla varovasti miedolla lämmöllä.

Keitetyt kananmunat

Keitetyn kananmunan kypsentämiseen on useita keinoja riippuen makumieltymyksistä. Tässä ohjeessa on perusohjeet ja keittoajat löysäksi, pehmeäksi ja kovaksi keitetyille munille sekä uppomunille. Vinkki myös amerikkalaisittain kypsennettyihin muniin!

Päärynä-kaurapaistos ja vaniljakastiketta

Tämä päärynä-kaurapaistos on sisältä ihanan makea sekä pehmeä ja pinnalta rapea. Paistos on parhaimmillaan lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Grillattua varsikaalia ja kananmunakastiketta

Perinteinen kananmunakastike sopii niin keitettyjen perunoiden kuin paistetun kalan kanssa. Voit tarjoilla kastiketta myös herkullisten ja kauniiden varsikaalien kanssa. Parmesanjuusto ja chili tuovat tähän reseptiin raikasta ilmettä sekä lisää makua.

Aamupala-bowl yrttimunavoilla

Aamupala-bowlilla saat terveellisen ja helpon startin päivään. Jätä munan keltuainen vähän löysäksi kermaisemman munavoin saavuttamiseksi. Voit myös leikitellä erilaisilla yrteillä.

Kreikkalainen uunimunakas

Onko ikävä etelän lämpöön? Tee makumatka Kreikan sydämeen ja loihdi mieltä sekä makuhermoja lämmittävä kreikkalainen uunimunakas aamupalaksi tai brunssille.

Salted caramel pavlova

Pehmeät ja ilmavat suolakinuskilla maustetut minipavlovat kruunaavat illalliskutsut. Suolaisen ja makean liitto nostaa tämän jälkiruoan maut uudelle tasolle.

Helppo mascarpone-omenapiirakka

Tämä herkullisen mehevä omenapiirakka saa makua mascarponesta. Resepti on helppo ja nopea, sillä raaka-aineet vain sekoitellaan keskenään.

Omena-banaanileipä

Tämä herkullinen gluteeniton banaanileipä valmistuu helposti ja nopeasti – aktiivista työaikaa kuluu ainoastaan vartin verran. Voit hyödyntää leivässä ylikypsän banaanin, joka tuo rakenteeseen mehukkuutta.

Mokkapalat

Mokkapalat ovat ajaton kestosuosikki, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Reseptissä on reilusti kuorrutetta, joten sen ohjetta ei tarvitse tuplata.

Kerttu-mamman korvapuustit

Korvapuustit ovat klassikko syystä. Mehevien korvapuustien salaisuus piilee kunnollisessa kohottamisessa. Tässä resepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle.

Eggs benedict munakasrulla

Brunssiklassikko eggs benedict taipuu myös munakasrullaksi. Voit tarjoilla rullan kokonaisena tarjottimella tai leikata annospaloiksi.

Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku hollantilaiseen tapaan on erittäin kuohkea ja rapeareunainen herkku. Perinteiseen tapaan se valmistetaan valurautapannulla, mutta voit käyttää mitä tahansa uuninkestävää pannua.

Kinuskipiirakka

Makean ja happaman liitto toimii tässä kinuskipiirakassa. Perinteisen piirakan sijaan mukavaa vaihtelua.