Skip to main content

Säkylän Munakori Oy

Verkkolaskuosoite
(OVT-tunnus)
003731376692
Välittäjä Apix Messaging Oy
Välittäjän tunnus 003723327487
Y-tunnus 3137669-2
Paperilaskujen osoite Säkylän Munakori Oy
PL 16112
00021 LASKUTUS

Säkylän Munakori kasvaa vauhdilla

Kieku-pakkaamon suurhanke, Säkylän Munakori, on 16 omistajamaatilan yhteinen ponnistus. Kesällä 2021 alkaneen rakennusprojektin ensimmäisessä vaiheessa Säkylään rakentui neljä yhteiskanalaa, joista viimeisin aloitti tuoannon vuoden 2023 lopulla. Tällä hetkellä Säkylän Munakorissa on munijoita yhteensä 140 000 kanaa ja niiden vuosituotanto on noin kolme miljoonaa kiloa.

Idea yhteiskanalaan lähti Kiekun eurooppalaiselta yhteistyökumppanilta. Heillä oli käytössään malli, jossa munat lähtivät kanalasta yhtä linjaa pitkin kuluttajapakkaukseen asti. Kiekun tuottajat innostuivat ajatuksesta ja lähtivät selvittämään yhteiskanalan mahdollisuutta niin, että jokaisella säilyvät myös omat tuotantonsa.

Säkylän Munakori Oy:n tuotanto ajetaan Kiekun Loimaan pakkaamolle neljä kertaa viikossa. Varsinaiselle pakkaamotoiminnalle on kuitenkin Säkylässä vaatimusten mukaiset tilat. Pitkän tähtäimen suunnitelmana on, että jatkossa kaikki munat myös pakataan Säkylässä. Tulevaisuudessa myös kanaloiden määrä kasvaa – tilaa on kaikkiaan noin 16 kanalalle.

Kaikki nuorikot Munakoria varten haudotaan ja kasvatetaan yhdessä paikassa, Laitilassa. Säkylän Munakori Oy:n kanalayksikön toiminnasta vastaa tuotantopäällikkö Ida Toivonen.

Toimitusjohtaja
CEO

Tuotantopäällikkö
Production manager

Talouspäällikkö
Financial manager