Mustikkavaahto­karkit

Mustikkavaahtokarkit on helppo valmistaa itse ja makua voit varioida rajattomasti. Näihin vaahtokarkkeihin makua antaa jauhettu mustikka.
30 min + kuivaus 24 h
6-8:lle
Ainekset

2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl mustikkajauhetta
½ dl vettä
7 liivatelehteä
3 kpl Kieku-kananmunan valkuaista

½ dl tomusokeria
½ dl maissitärkkelystä

Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi. Upota sokeriliemeen lämpömittari, kun sokeriliemi on 100-asteista, ala vatkata valkuaisia yleiskoneella. Kun sokeriliemen mittari näyttää 127 astetta, lisää joukkoon pehmenneet liivatteet ja kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.

Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys keskenään ja siivilöi leivinpaperin päälle kerrokseksi esimerkiksi uunivuokaan. Kaada päälle vaahtokarkkimassa tai vaihtoehtoisesti laita massa pursotinpussiin ja pursota massasta pieniä vaahtokarkkeja leivinpaperille tomusokeri-maissitärkkelysjauhon päälle. Anna jähmettyä ja kuivahtaa huoneenlämmössä vähintään muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään. Pyöritä mustikkavaahtokarkit kauttaaltaan tomusokeri-maissitärkkelysjauhoseoksessa.