Bataattiranskalaiset savupaprika- ja rakuunamajoneesilla

Dippaa rapeat bataattiranskalaiset savupaprika- ja rakuunamajoneesiin. Itse valmistetun majoneesin maku on aivan eri tasolla kuin valmismajoneesit!
45 min
4:lle
Savupaprikamajoneesi

1 kpl Kieku-kananmunan keltuainen
½ tl sinappia
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl chilirouhetta
ripaus suolaa
2 dl öljyä
1 tl sitruunamehua

Rakuunamajoneesi

3 dl vettä
½ pnt tuoretta rakuunaa
2 dl öljyä
½ tl suolaa
1 tl sitruunamehua
1 kpl Kieku-kananmunan keltuainen

Bataattiranskalaiset

2 keskikokoista bataattia
2 rkl maissitärkkelystä
2 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
½ tl savupaprikajauhetta
3 rkl rypsiöljyä

Valmista savupaprikamajoneesi erottelemalla kananmunan keltuainen kulhoon. Sekoita mausteet keltuaiseen huolellisesti. Sekoita voimakkaasti ja lisää öljy ensin tipoittain keltuaisen joukkoon, jotta emulsio alkaa muodostua. Jatka voimakasta sekoittamista ja lisää kaikki öljy ohuena nauhana keltuaisen joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu. Anna majoneesin maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ryöppää rakuunanlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Nosta rakuunanlehdet paperille ja kuivaa. Laita tehosekoittimen kulhoon rakuunanlehdet, öljy ja mausteet. Aja hienoksi yrttiöljyksi noin 5 minuuttia tehosekoittimella. Siivilöi öljy. Erottele keltuainen kulhoon ja sekoita keltuaisen rakenne rikki kulhossa. Lisää rakuunaöljy ensin tipoittain ja emulsion alettua muodostua ohuena nauhana keltuaisen joukkoon. Mausta ripauksella suolaa.

Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se pitkiksi noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Laita bataattitikut kulhoon, lisää maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista bataattiranskalaisia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä bataattiranskalaiset lastalla ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.