Salviapasta

Itse valmistettu pasta palkitsee tekijän tuoreella maullaan. Salvian hieno maku korostuu siitä valmistetussa salviavoissa. Salviapasta viimeistellään herkullisella kananmunakaviaarilla.
1 h
4:lle
Pastataikina

4,5 dl 00-vehnäjauhoa
1 tl hienoa merisuolaa
4 kpl Kieku-kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä

Salviavoi

100 g voita
½ pnt tuoretta salviaa
1 kpl sitruunan kuorta ja mehua
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Kananmunakaviaari

4 kpl Kieku-kananmunaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
muutama salvian lehti hienonnettuna
1 tl sitruunamehua
1 kpl pieni punasipuli
100g parmesaania

Aloita salviapastan valmistus pastataikinasta. Laita jauhot työtasolle keoksi, lisää merisuola ja tee jauhojen keskelle kuoppa. Riko kananmunat kuoppaan, lisää oliiviöljy. Ala sekoittaa jauhoa kananmunien joukkoon vähitellen lisäten jauhojen määrää reunoilta käsin. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Jatka vaivaamista, kunnes taikina muuttuu kimmoisaksi palloksi. Jauhoissa on eroja, jos taikina tuntuu irtonaiselta, voit lisätä muutaman tipan kylmää vettä joukkoon. Kun taikina on muovautunut kimmoisaksi palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota pieni pala taikinaa ja painele taikinasta ohut levy. Aloita pastan muotoilu pastakoneen leveimmästä välistä. Taita taikina ja laita läpi leveimmästä välistä uudelleen. Pienennä väliä pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1,5 mm paksuista. Leikkaa pastalevy veitsellä haluamasi muotoisiksi paloiksi. Keitä tuorepastaa koosta riippuen 1–4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Valmista salviavoi sulattamalla voi kattilassa, lisää muut aineet voin sekaan ja anna makujen tekeytyä hetken lämpimässä voissa. Sekoita voi tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.

Keitä kananmunat kypsäksi kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori kananmunat. Kuutioi kananmunat pieneksi kuutioksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää hienonnetut salvian lehdet ja hienonnettu punasipuli. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi tai lastuksi ja lisää kananmunan joukkoon.

Tarjoile kypsennetty tuorepasta salviavoin ja kananmunakaviaarin kera.