Maalaissalaatti punajuuri­marinoiduilla kananmunilla

Punajuurella marinoidut kananmunat ovat herkullinen ja näyttävä lisä salaatissa. Rustiikkinen maalaissalaatti valmistuu syksyn paahdetuista juureksista.
1 h + tekeytyminen 24 h
4:lle
Punajuurimarinoidut kananmunat

6 kpl Kieku-kananmuna
4 kpl punajuuri
½ tl suola
5 dl vesi
2 dl punaviinietikka
2 rkl hunajaa
1 kanelitanko
1 oksa rosmariinia
ripaus suolaa

Vinegrette

1 dl öljy
1 rkl punaviinietikka
½ tl suola
1 tl sokeri
muutama lehti rosmariinia hienonnettuna

Maalaissalaatti

4 kpl pieni porkkana
2 kpl palsternakka
4 kpl tomaattia
2 rkl öljyä
½ tl suola
1 oksa rosmariinia
1 kpl tammenlehtisalaatti
200 g lehtikaali
100 g parmesanjuusto

Keitä kananmunat kypsiksi kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori kananmunat. Kuori punajuuret ja halkaise kahteen osaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä punajuuret kypsiksi. Ota punajuuret pois keitinvedestä leikkuulaudalle ja lisää keitinveden joukkoon punaviinietikka, hunaja, kanelitanko ja rosmariini. Kiehauta liemi.

Laita kuoritut kananmunat puhtaaseen lasipurkkiin ja viipaloi päälle kypsennetyt punajuuret. Lisää kuuma keitinliemi ja sulje purkki. Laita kylmään ja anna kananmunien maustua vähintään seuraavaan päivään.

Valmista vinegrette sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään.

Kuori porkkanat ja palsternakat ja pilko muutamaan osaan. Lisää öljy ja suola ja paahda 200 asteisessa uunissa 20 min. Lisää tomaattilohkot uunipellille ja paahda vielä 10 min. Pese salaatti ja lehtikaali ja revi pieniksi paloiksi. Lisää jäähtyneet paahdetut kasvikset ja murennettu parmesanjuusto. Sekoita vinegrette joukkoon. Halkaise marinoidut kananmunat, lisää ripaus suolaa pinnalle ja lisää kananmunat salaatin joukkoon.