Uunissa kypsennetty kaneli-juustokakku

Uunissa kypsennetyssä juustokakussa maistuu tumma sokeri ja kaneli. Juustokakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä maku ja rakenne tiivistyy kakun jäähtyessä.
1 h 30 min
8:lle
Pohja

100g voita
1 dl ruokosokeria
1 kpl Kieku-kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g rahkaa
1 rkl sitruunamehua
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
0,5 dl perunajauhoa
5 kpl Kieku-kananmunaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla noin 20 cm irtovuoan pohja. Muotoile taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita yleiskoneen kulhossa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää perunajauho ja lopuksi kananmunat yksitellen. Kaada täyte taikinapohjan päälle. Paista juustokakkua 160 asteessa noin tunti. Juustokakun maut tulevat esille paremmin jäähtyneenä, joten anna kakun vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.