Puolukkasemifreddo

Puolukkasemifreddo

Puolukkasemifreddo valmistuu kotona helposti, eikä vaadi jäätelökonetta onnistuakseen. Kieku-kananmunat takaavat kuohkean ja raikkaan semifreddon. Puolukkasemifreddo tarjoillaan makean kinuskin kanssa.

4:lle   |    Valmistusaika: 5 h

Puolukkasemifreddo
2 kpl Kieku-kananmunan keltuaista
3 kpl Kieku-kananmunaa
1/2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl puolukkaa

Kinuskikastike
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Erottele kahden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita teräskulhossa keltuaiset, kananmunat, vaniljasokeri ja sokeri. Kiehauta kattilassa vettä ja pienennä kiehuvan veden lämpöä. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle. Vatkaa kananmuna-sokeriseosta vesihauteen päällä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaaleaa vaahtoa. Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto ja sekoita ne käännellen. Muhenna puolukat haarukalla karkeaksi soseeksi. Sekoita puolet soseesta jäädykemassan joukkoon. Kaada kolmasosa semifreddomassasta kelmutettuun vuokaan ja lisää puolukkasurvosta. Toista kaksi kertaa. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen jäätymään vähintään 4 tunniksi. Anna semifreddon pehmetä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Sulata fariinisokeri miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää kerma. Anna kinuskin kiehahtaa ja hieman keittyä kokoon. Mausta ripauksella suolaa. Siivilöi ja jäähdytä.

Tarjoile puolukkasemifreddo lämpimän kinuskin kera.

Comments are closed.