Itse tehty piparitaikina ja helppo sokerikuorrute pipareille

Itse tehty piparitaikina on helppo valmistaa ja maistuu superherkulliselta! Piparit koristellaan itse tehdyllä sokerikuorrutteella.
45 min
1,5 kg valmista piparitaikinaa
Taikina

2 dl tummaa siirappia
2 dl tummaa sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
250 g voita
2 Kieku kananmunaa
1 dl appelsiinimehua
2 tl soodaa
11–12 dl vehnäjauhoja

Sokerikuorrute

1 Kieku kananmunan valkuainen
3 dl tomusokeria

Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää kuumaan seokseen voi ja sulata välillä sekoittaen. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat, appelsiinimehu ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu ruokasooda.

Laita piparitaikina jääkaappiin jähmettymään. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle. Paista piparkakkuja 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 min paksuudesta riippuen.

Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet piparkakut.