Halloweenin marmoroidut paholaisenmunat

Mustikalla marmoroidut paholaisenmunat täytetään tonnikalamajoneesilla ja koristellaan halloween-teeman mukaisesti muumioiksi tagliatellepastalla ja hämähäkeiksi mustilla oliiveilla.Munakkaaseen voit lisätä vaihdellen lempiraaka-aineitasi.
Marmoroidut munat

6 Kieku kananmunaa
1 pss (200 g) pakastemustikoita

Täyte

3 keitettyä Kieku-kananmunan keltuaista
1 prk (200 g) tonnikalaa
1 dl majoneesia
1 rkl tilliä
ripaus suolaa

Koristeluun

1 kerä tagliatelle-pastaa
mustia oliiveja

Laita kananmunat kattilaan ja lisää vettä niin, että peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kananmunia 7 minuuttia. Nosta kananmunat pois vedestä ja koputtele kuoret rikki varovasti leikkuulaudalla. Älä kuori, vaan riko kuoret kauttaaltaan säröille.

Laita kananmunat takaisin keitinveteen ja kaada päälle pakastemustikat. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja siirrä sivuun liedeltä. Kun neste on hieman jäähtynyt, siirrä koko kattila jääkaappiin ja jäähdytä kananmunat mustikkaliemessä. Marmorointi on valmista jo noin 2 h jälkeen jääkaappiin laittamisesta, mutta mustan marmoroinnin saavuttamiseksi kananmunia kannattaa pitää liemessä yön yli.

Kuori kananmunat ja halkaise keskeltä. Poista keltuaiset ja säästä puolet täytettä varten. Laita keitetyt keltuaiset kulhoon ja murenna hienoksi haarukalla. Lisää joukkoon tonnikala, majoneesi, hienonnettu tilli ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi täytteeksi. Täytä marmorimunien puolikkaat tonnikalatäytteellä.

Koristele paholaisen munat keitetyllä tagliatellen paloilla muumioiksi, joille teet silmät oliivinpaloista tai halkaistulla oliiveilla ja oliivin siivuilla hämähäkeiksi.