Rapea mustikka-granolapaistos ja
tumma vaniljakastike

Mustikkapaistos saa uutta vivahdetta granolakuorrutteesta ja täyteläisestä tummasta vaniljakastikkeesta.
45 min
8:lle
Mustikkatäyte

5 dl mustikkaa
1 dl perunajauhoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Granola

2 Kieku kananmunia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
1 dl cashew-pähkinää
ripaus suolaa

Vaniljakastike

1 kpl vaniljatanko
3 dl kermaa
2 dl maitoa
1,5 dl ruokosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
6 kpl Kieku kananmunan keltuaista

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho, sokeri ja vaniljasokeri. Laita mustikkaseos voideltuun uunivuokaan.

Vatkaa valkuaisen rakenne kevyesti rikki ja lisää joukkoon öljy ja hunaja. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, siemenet ja rouhittu pähkinä. Sekoita ja mausta suolalla. Kaada seos mustikkatäytteen päälle ja paista mustikkapaistos 160-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Halkaise vaniljatanko ja laita kaikki vaniljakastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä, kunnes keltuaiset kypsyvät ja vaniljakastike paksuuntuu. Siivilöi ja jäähdytä.