Kirkaslieminen kalakeitto tillimajoneesilla

Ruodoista keitetty kalaliemi on helppo kirkastaa valkuaisen avulla. Keltuaisesta valmistat herkullisen tillimajoneesin kalakeiton lisukkeeksi.
Ainekset

2 kg kokonainen kuha
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl sipuli
1 tl valkopippuria
2 laakerinlehteä
0,5l valkoviiniä
3 l vettä
tillin varsia
2 kpl Kieku kananmunan valkuaista

200g porkkanaa
500g perunaa
1 kpl fenkoli
½ pnt varsiselleriä

Tillimajoneesi

1 pnt tilliä
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
2 kpl Kieku kananmunan keltuaista

Fileoi kuha ja pilko ruodottomat fileet kuutioksi. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli lohkoina, valkopippurit ja laakerinlehdet. Lisää valkoviini ja keitä viiniä hetki kasaan. Lisää vesi, tillin varret ja kalanruodot kattilaan. Keitä kalalientä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia ja jäähdytä liemi mausteineen. Siivilöi.

Laita siivilöity jäähtynyt kalaliemi kattilaan. Lisää vaahdotettu valkuainen ja kuumenna liemi hiljalleen. Kypsentyessään valkuaisvaahto kerää sakan liemestä. Nosta kypsä valkuainen reikäkauhalla ja siivilöi liemi.

Kuori ja kuutioi kasvikset ja lisää liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kuutioitu kala. Ota kattila pois liedeltä, kalat kypsyvät kuumassa liemessä. Tarjoile kalakeitto tillimajoneesin kera.

Ryöppää tilli nopeasti kiehuvassa vedessä, kuivaa huolellisesti. Lisää tehosekoittimeen tilli, rypsiöljy ja suola. Aja hienoksi muutaman minuutin ajan. Siivilöi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja lisää tilliöljy keltuaisten joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.