Italialainen pinaatti-juustokohokas

Italialainen pinaatti-juustokohokas

Italialainen juustokohokas valmistuu helposti uunissa. Ohjetta on helppo varioida eri juustojen ja kasvisten avulla. Nauti juustokohokas heti kypsennyksen jälkeen, sillä kohokas laskeutuu nopeasti.

4:lle   |    Valmistusaika: 1 h

1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
muutama oksa tuoretta timjamia
150 g pinaattia
12 kpl Kieku-kananmunaa
1 prk (250g) ricottajuustoa
50 g parmesaania
2 dl ranskankermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, mausta suolalla, lisää yrtit ja hienonnettu tuore pinaatti tai pakastepinaatti. Kuullota nopeasti ja ota pannu sivuun.  Riko kananmunat yleiskoneen kulhoon ja vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Lisää ricottajuusto, raastettu parmesaani ja ranskankerma. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Yhdistä kuullotetut kasvikset kananmunamassaan ja laita voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia uunivuoan syvyydestä riippuen. Tarjoile juustokohokas esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Comments are closed.