Kesäinen britakakku sitruunamousse-mansikkatäytteellä

Britakakku kuuluu kesän juhliin! Täytä brita tuoreilla kesän mansikoilla ja täyteläisellä sitruunamoussella. Koristele kakku tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla.
2 h
12–15:lle
Kakkutaikina

250 g voita
2 dl sokeria
4 Kieku kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Marenki

4 Kieku kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte

4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 prk (200 g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu

Viimeistelyyn

1 l mansikoita
koristeluun tuoretta minttua ja syötäviä kukkia

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leivonnan aloittamista. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen maidon kera.

Piirrä leivinpapereille lyijykynällä ruokalautasta tai harppia apuna käyttäen neljä n. 25 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Levitä kakkutaikina ympyröiden sisälle, näin saat helposti samankokoiset pyöreät pohjat. Voit myös levittää taikinan kahdelle uunipellille ja leikata myöhemmin puoliksi, jolloin saat suorakulmion muotoisen kakun.

Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Valmista paiston aikana marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit muutamassa erässä koko ajan vatkaten. Levitä marengit lusikalla esipaistettujen pohjien päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia, kunnes marenki saa väriä.

Jäähdytä pohjat ja valmista täyte. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

Pilko n. ¾ mansikoista siivuiksi tai pienemmiksi lohkoiksi. Laita marenkipohja kakkualustalle, levitä päälle moussea ja mansikoita. Toista kolme kertaa. Levitä loput täytteet pinnalle ja koristele britakakku kokonaisilla tai puolikkailla mansikoilla, tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Pohjat on helppo irrottaa ja siirtää kakkualustalle jäisenä. Laita pohjat leipomisen jälkeen leivinpaperin kanssa pakastimeen. Ne ovat heti käyttövalmiita kun kokoat kakun ja sulavat kakun täyttämisen aikana.