Pinaattiraviolit

Pinaattiraviolien täytteessä on juustomoussen lisäksi kokonainen keltuainen, joka raviolin kypsyessä jää puolikypsäksi ja tuo täyteläisen lisän pasta-annokseen.
Pinaattiraviolitaikina

7 dl 00-vehnäjauhoa
1 tl hienoa merisuolaa
5 kpl Kieku kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
50 g pinaattia (pakaste)

Täyte

1 kpl Kieku kananmunan valkuainen
200 g tuorejuustoa
50 g pinaattia (pakaste)
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa

12 kpl Kieku kananmunan keltuaisia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita jauhot työtasolle keoksi, lisää merisuola ja tee jauhojen keskelle kuoppa. Riko kananmunat kuoppaan, lisää oliiviöljy ja sulatettu pinaatti. Ala sekoittaa jauhoa kananmunien joukkoon vähitellen lisäten jauhojen määrää reunoilta käsin. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Jatka vaivaamista, kunnes taikina muuttuu kimmoisaksi palloksi. Jauhoissa on eroja, jos taikina tuntuu irtonaiselta, voit lisätä muutaman tipan kylmää vettä joukkoon. Kun taikina on muovautunut kimmoisaksi palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota pieni pala taikinaa ja painele taikinasta ohut levy ja aloita pastan muotoilu pastakoneen leveimmästä välistä. Taita taikina ja laita läpi leveimmästä välistä uudelleen. Pienennä väliä pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 2 mm paksuista. Voit myös kaulia taikinan kaulimella.

Vaahdota valkuainen. Sekoita tuotejuuston joukkoon sulatettu pinaatti ja sitruunan mehu. Mausta suolalla. Yhdistä vaahdotetut valkuaiset ja tuorejuusto. Pursota ravioleille tuorejuustoympyrät, joiden keskelle jää tilaa keltuaiselle. Lisää keltuaiset tuorejuuston keskelle. Lisää taikinalevy pinaattiraviolin päälle ja painele raviolin reunat tiukasti kiinni.

Keitä pinaattiravioleja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi, lisää ravioliannokseen oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria.