3 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoa
2 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Kylmäsavulohipizza
Kylmäsavulohipizzan ydin on keskelle rikottu ja pizzan päällä paistunut kananmuna. Tuoreet täytteet lisätään paiston jälkeen. Tästä ei pizza parane!
1h
4:lle
Pohja
Tomaattikastike
400 g tomaattimurskaa
1 dl tomaattipyreetä
½ kpl sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl ruohosipulia
Pinnalle
4 dl mozzarellaraastetta
4 kpl Kieku kananmunaa
1 kpl punasipulia
400g kylmäsavulohta
4 kpl retiisiä
4 dl ituja tai versoja
½ sitruunan mehu
Valmista pizzapohja sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, osa jauhoista ja suola. Alusta taikinaksi ja lisää oliiviöljy sekä loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin viisi minuuttia. Kohota taikinaa hieman.
Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kattilassa ja keitä kokoon noin puoleen määrästä.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli tasaiseksi. Lisää tomaattikastike ja juustoraaste. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia ja lisää pizzan keskelle kananmuna. Paista pizzoja vielä hetki, niin että kananmuna on haluamasi kypsyinen. Lisää paiston jälkeen punasipulisiivut, kylmäsavulohi, retiisin siivut ja versot. Viimeistele kylmäsavulohipizzat sitruunanmehulla.