Halloweenin marmoroidut paholaisenmunat

Mustikalla marmoroidut paholaisenmunat täytetään tonnikalamajoneesilla ja koristellaan halloween-teeman mukaisesti muumioiksi tagliatellepastalla ja hämähäkeiksi mustilla oliiveilla.Munakkaaseen voit lisätä vaihdellen lempiraaka-aineitasi.

Tartarpihvi ja kapris-yrttisalaatti

Tartarpihvi on helppo valmistaa puhtaasta suomalaisesta lihasta. Pihvin pinnalle lisätään herkullinen keltuainen ja lisukkeeksi mausteista salaattia.

Marinoidut marjat ja inkiväärisabayon

Raikkaat tuoreet marjat marinoidaan rosmariinisokeriliemessä ja tarjotaan klassisen sabayon-­kastikkeen kanssa, joka maustetaan kevyesti inkiväärillä.

Marjaiset myslipatukat

Myslipatukat ovat erinomainen välipala ja helppo mukaan otettava eväs. Kananmuna pitää myslipatukan raaka-aineet koossa, jolloin myslipatukat eivät murene.

Kirkaslieminen kalakeitto tillimajoneesilla

Ruodoista keitetty kalaliemi on helppo kirkastaa valkuaisen avulla. Keltuaisesta valmistat herkullisen tillimajoneesin kalakeiton lisukkeeksi.

Kiekulaiset kananmunat ja pikkelöity kurkkusalaatti

Kiekulaiset kananmunat yllättävät herkullisuudellaan! Rapea kuori ja mausteisen lihakerroksen sisältä löytyvä keitetty kananmuna ei jätä ketään nälkäiseksi. Pikkelöity kurkkusalaatti raikastaa kokonaisuuden.

Avokado-kananmunatartar paahdetulla leivällä

Avokado-kananmunatartar on helppo ja herkullinen täyte paahdetuille leiville. Paahdetut pinjansiemenet tuovat rapeutta pehmeän täyteläiseen tartariin ja chili antaa pientä potkua kokonaisuuteen.

Paistetut munat

Paistettu kananmuna on aamiaisen ykkösherkku. Paistettu kananmuna voidaan paistaa molemmin puolin tai jättää kaunis keltuainen näkyviin paistamalla varovasti miedolla lämmöllä.

Keitetyt kananmunat

Keitetyn kananmunan kypsentämiseen on useita keinoja riippuen makumieltymyksistä. Tässä ohjeessa on perusohjeet ja keittoajat löysäksi, pehmeäksi ja kovaksi keitetyille munille sekä uppomunille. Vinkki myös amerikkalaisittain kypsennettyihin muniin!

Päärynä-kaurapaistos ja vaniljakastiketta

Tämä päärynä-kaurapaistos on sisältä ihanan makea sekä pehmeä ja pinnalta rapea. Paistos on parhaimmillaan lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.