Panzanella-salaatti uppomunalla

Uppomunalla rikastettu panzanella on täyttävä salaatti, joka sopii hyvin lounas- tai brunssiruoaksi.
Kastike

3 rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
1 punasipuli
0,5 dl oliiviöljyä

½ kpl maalaispatonki
0,5 dl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

400 g kirsikkatomaattia
2 dl Kalamata-oliiveja
200g fetajuustoa
0,5 dl kapriksia

Uppomuna

4 kpl Kieku kananmunaa
1 l vettä
0,7 dl etikkaa
suolaa

1 pnt basilikaa
mustapippuria myllystä

Valmista kastike sekoittamalla punaviinietikka, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, sokeri ja mustapippuri. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi ja lisää joukkoon. Anna maustua hetki, lisää öljy ja sekoita.

Pilko leipä suurehkoiksi krutongeiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulinkynsi. Paista leivät pannussa rapeiksi.

Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit ja laita kulhoon. Murusta joukkoon feta, lisää kaprikset ja paahdetut leipäpalat. Lisää kastike ja anna maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Valmista uppomuna. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa ja lisää etikka. Riko kananmuna kuppiin. Pyöritä kattilassa olevaa etikkavettä ympäri ja jätä se pyörimään, jolloin lisäät uppomunan kattilaan. Uppomunan kypsennys kestää noin 2 minuuttia. Nosta valmis uppomuna reikäkauhalla pois kattilasta. Mausta pinta suolalla.

Lisää basilika maustuneen salaatin joukkoon. Jaa panzanella neljään annokseen ja lisää annoksiin uppomuna. Viimeistele annokset rouhitulla mustapippurilla.