Grillattua varsikaalia ja
kananmuna­­kastiketta

Perinteinen kananmunakastike sopii niin keitettyjen perunoiden kuin paistetun kalan kanssa. Voit tarjoilla kastiketta myös herkullisten ja kauniiden varsikaalien kanssa. Parmesanjuusto ja chili tuovat tähän reseptiin raikasta ilmettä sekä lisää makua.
Kananmunakastike

3 Kieku-kananmunaa
5 dl täysmaitoa (laktoositon)
50 g voita (aktoositon)
50 g vehnäjauhoja
suolaa

400 g varsiparsakaalia ja -kukkakaalia
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta

Viimeistelyyn

50 g parmesanjuustolastuja (laktoositon)
chilihiutaleita

Keitä kananmunia kuusi minuuttia kattilassa, jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Lämmitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon lämmin maito pienissä erissä. Lisää kastikkeeseen lopuksi hienonnetut kananmunat ja mausta suolalla.

Paista varsikaalit öljyssä pannulla niin, että niihin jää vähän purutuntumaa. Mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoile kananmunakastike varsikaalien kanssa ja viimeistele parmesanlastuilla sekä chilihiutaleilla.