Grillattuja kevätvihanneksia ja
hollandaise-kastike

Sitruunamehulla viimeistelty täyteläinen hollandaise-kastike on mitä parhain lisuke kevyesti kypsennetyille kevään kasviksille.
Hollandaise-kastikkeen makuliemi

1 dl valkoviinietikkaa
2 dl valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
½ punainen chili
1 salottisipuli

Hollandaise-kastike

200 g voita
5 Kieku kananmunan keltuaista
3 rkl makulientä
ripaus suolaa
½ sitruunan mehu

300 g naattiporkkanaa
300 g vihreää parsaa
100 g pitkää retiisiä
100 g kevätsipulia
0,5 dl rypsiöljyä
2 oksaa rosmariinia
2 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa

Laita hollandaisen makuliemen kaikki aineet kattilaan, keitä noin puoleen määrästä ja siivilöi. Kuutioi voi pieniksi nokareiksi. Lisää keltuaiset ja makuliemi metallikulhoon ja kypsennä vesihauteessa kattilan päällä. Sekoita vispilällä voimakkaasti, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos paksuuntuu. Jatka vatkaamista ja lisää voikuutioita vaahdon joukkoon. Voit välillä nostaa kulhon pois vesihauteesta, ettei kastike kuumene liikaa. Mausta hollandaise-kastike ripauksella suolaa ja sitruunamehua.

Öljyä grilliritilä ja grillaa kevätkasviksia noin 3–5 minuuttia koosta riippuen. Mausta kasvikset suolalla ja tarjoile hollandaise-kastikkeen kera.