Helppo mascarpone-omenapiirakka

Tämä herkullisen mehevä omenapiirakka saa makua mascarponesta. Resepti on helppo ja nopea, sillä raaka-aineet vain sekoitellaan keskenään.
Pohja

2 Kieku-kananmunaa
2 dl kuohukermaa
50 g voisulaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
ripaus neilikkaa

Täyte

250 g mascarponea
1 Kieku-kananmuna
½ tl kanelia
½ dl sokeria

Päälle

2 kuorittua omenaa kuutioituna

Sekoita kananmunat, kuohukerma sekä voisula keskenään. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada nesteiden joukkoon pikkuhiljaa sekoittaen. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Tasoita täytettä lusikalla niin, että koko pohja peittyy. Lisää lopuksi päälle omenakuutiot ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista mascarpone-omenapiirakka 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.