Salted caramel pavlova

Pehmeät ja ilmavat suolakinuskilla maustetut minipavlovat kruunaavat illalliskutsut. Suolaisen ja makean liitto nostaa tämän jälkiruoan maut uudelle tasolle.
Suolakinuski

100 g sokeria
50 g voita (laktoositon)
1 dl kuohukermaa (laktoositon)
2 tl sormisuolaa

Pavlova

4 Kieku-kananmunan valkuaista
2½ dl tomusokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl etikkaa

Vaahto

2 dl kuohukermaa (laktoositon)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
4 rkl tomusokeria

Viimeistelyyn

150 g hunajapaahdettuja suolapähkinöitä

Sulata sokeri kattilassa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja nosta hieman lämpöä. Kun voi on sulanut sokerin joukkoon, lisää kerma ja sekoita. Anna poreilla pari minuuttia liedellä ja lisää lopuksi suola. Jäähdytä hetki.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri sekä maissitärkkelys keskenään ja lisää hiljalleen vatkaten valkuaisvaahdon sekaan. Kun seos on kiiltävää ja kovaa, sekoita vielä joukkoon etikka. Siirrä massa pursotinpussiin ja pursota annoskokoisia marenkikakkuja leivinpaperille uunipellille. Pirskottele suolakinuskia marenkien päälle ja tee hammastikulla pintaan muotoja. Kypsennä 100-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia kunnes pinta on kova, mutta sisus jää pehmeäksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuohukerma, tuorejuusto ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Pursota tuorejuustovaahtoa marenkien päälle ja viimeistele pavlova rouhituilla pähkinöillä sekä suolakinuskilla.