Omena-banaanileipä

Tämä herkullinen gluteeniton banaanileipä valmistuu helposti ja nopeasti – aktiivista työaikaa kuluu ainoastaan vartin verran. Voit hyödyntää leivässä ylikypsän banaanin, joka tuo rakenteeseen mehukkuutta.
Ainekset

½ dl oliiviöljyä
1 Kieku-kananmuna
1 muussattu banaani
8 dl vettä
2 dl tummaa siirappia
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl tattarijauhoja
5 rkl psylliumia (karkea versio) tai 2½ rkl psylliumia (hienorakenteisempi versio)
8 rkl perunajauhoja
4 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä tai rouhittuja pistaasipähkinöitä
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 omenaa kuutioituna (kuorilla tai ilman)

Sekoita oliiviöljy, kananmuna, banaani, vesi ja siirappi kulhossa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen nesteiden joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vielä omenakuutiot ja sekoita tasaiseksi. Kaada leipämassa voideltuun leipävuokaan. Voit vuorata vuoan vaihtoehtoisesti myös leivinpaperilla. Anna kohota 15 minuuttia. Paista banaanileipä 170-asteisessa uunissa 1 h 45 min.