Kerttu-mamman korvapuustit

Korvapuustit ovat klassikko syystä. Mehevien korvapuustien salaisuus piilee kunnollisessa kohottamisessa. Tässä resepti, joka kulkee sukupolvelta toiselle.
Taikina

9 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
22 g kuivahiivaa
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
5 dl täysmaitoa (laktoositon)
100 g voisulaa (laktoositon)
2 Kieku-kananmunaa

Täyte

100 g voita (laktoositon)
½ dl sokeria
1 rkl kanelia

Voiteluun

1 Kieku-kananmuna

Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja kaada pikkuhiljaa kuivien aineiden päälle koko ajan sekoittaen. Sekoita joko käsin tai yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää voisula ja kananmunat ja jatka sekoittamista niin kauan, että kaikki aineet ovat sekoittuneet keskenään.

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 20 minuuttia. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle ja leikkaa rulla veitsellä paloiksi.

Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Paina sormilla pienet kolot paloihin niin, että sivut aukeavat nätisti muodostaen korvapuustin muodon. Voitele kananmunalla ja kohota noin 20 minuuttia. Paista korvapuustit uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin.