Mokkapalat

Mokkapalat ovat ajaton kestosuosikki, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Reseptissä on reilusti kuorrutetta, joten sen ohjetta ei tarvitse tuplata.
Pohja

5½ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
2½ tl leivinjauhetta
280 g voita (laktoositon)
2 dl sokeria
4 Kieku-kananmunaa
2 dl kevytmaitoa (laktoositon)

Kuorrute

150 g voita (laktoositon)
8 dl tomusokeria
1½ dl kahvia
4 rkl kaakaojauhetta

Yhdistä vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita voivaahtoon vuorotellen kananmunia, jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohja 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna sen verran, että ne sekoittuvat hyvin. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta lusikalla tai lastalla. Ripottele päälle pieniä vaahtokarkkeja. Anna vetäytyä hetki niin, että kuorrute hieman kovettuu. Leikkaa mokkapalat haluamasi kokoisiksi paloiksi veitsellä.